برای اولین بار در کشور صورت انجام شد:
گردهشناسی عسل با میکروسکوپ الکترونی
6592 بازدید
گردهشناسی عسل (منشاء گیاه شناسی عسل) با میکروسکوپ الکترونی برای اولین بار در ایران جهت کنترل کیفی و سنجش خلوص عسل، در دانشگاه شهید بهشتی انجام می شود.
دکتر احمدرضا محرابیان، عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی؛ گفت: تحقیقات گردهشناسی عسل مبتنی بر مطالعات میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM)، برای اولین بار در کشور برای کنترل کیفی عسل از سال 1397 در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده است. با ایجاد آزمایشگاه تخصصی گردهشناسی و ارائه خدمات تخصصی گردهشناسی عسل، امکانی فراهم شد تا رسالههای تحصیلات تکمیلی مقاطع کارشناسیارشد و دکترا در این زمینه تدوین شود.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی، با برشمردن کاربردهای گردهشناسی عسل گفت: استاندارد بینالمللی گردهشناسی عسل نیز توسط اینجانب با همکاری با سازمان استاندارد نگاشته شده و استاندارد ملی گردهشناسی عسل نیز در دست تهیه است. گردهشناسی عسل به عنوان یک نشانگر مهم جهت شناسایی منشاء گیاه شناسی عسل، کنترل کیفی عسل و شناسایی تقلب ها در کنار سایر روشهای کنترل کیفی عسل در دنیا بکار میرود.
ایشان تصریح کرد: در این شیوه کمیت و کیفیت دانههای گرده براساس استانداردهای معینی سنجیده شده و جهت تعیین خلوص و کیفیت عسل بکار گرفته می شود. این شیوه نقش بسیار مهمی در افزایش اعتماد مصرفکنندگان، افزایش صادرات و برندسازی عسل دارد. لازم به ذکر است مرجع مهم شناسایی دانههای گرده، اطلس گردهشناسی است که نخستین اطلس گردهشناسی ایران براساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی نگاره از سال 1390 در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده و نزدیک به 900 گونه از گیاهان ایران تصویر برداری شده و شرح آنها نگارش شده است.
میتوانید این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید: