پایگاه استنادی علوم جهان اسلام راه اندازی کرد:
سرویس تولید شناسه DOR برای سامانه های مدیریت نشریات
42095 Views
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، وب سرویس تولید شناسه DOR را برای سامانه های مدیریت نشریات ارائه کرده است.
شناسه دیجیتال اشیا یا (DOR) Digital Object Recognizer، یک کد منحصر به فرد برای هر شی است که همانند اثر انگشت برای آن میباشد. کد بینالمللی DOR به مقاله نشریه و همایش، کتاب، پایاننامه، آثار هنری، نرم افزار و... تعلق می گیرد. این شناسه همانند یک بارکد برای شناسایی اشیا عمل میکند. با دریافت کد DOR در سامانه با آدرس https://dorl.net ، به شی یک لینک اختصاص داده میشود و دسترسی به اطلاعات آن همواره امکانپذیر میگردد.
کاربران سامانه بارگذاری سریع اطلاعات (https://xml.isc.ac ) نیاز به ثبتنام مجدد در سامانه DOR ندارند.
از جمله مزایا شناسه DOR برای مقالات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مهم ترین مزیت این شناسه دسترس پذیری آسان تر به مقاله ها است، در این حالت کافی است به جای این که تمامی اطلاعات کتابشاختی یک مقاله را بدانید فقط با یک کلیک بر روی این کد، مستقیما به مقاله مورد نظر دسترسی پیدا کنید. همین امر باعث سهولت و دسترس پذیری سریع تر به مقالهها میشود.
- مزیت دیگر این شناسه در ارجاع دهی مقالههای علمی است. ارجاع مقاله با DOR هم ساده و سریعتر است و هم احتمال بروز اشتباه را به حداقل میرساند.
- مشاهده بیشتر مقاله میتواند باعث افزایش تعداد ارجاعات علمی به آن نیز شود و در همین راستا ضریب تاثیر نشریه نیز بالا رفته و در نتیجه اعتبار آن نیز بیشتر شود.
هماکنون پایگاه استنادی علوم جهان اسلام وبسرویس تولید شناسه DOR را برای سامانههای مدیریت نشریات ارائه کرده است که نشریات میتوانند از سایت نشریه خود برای هر مقاله با یک کلیک درخواست شناسه نمایند. لازم به ذکر است که شناسه بینالمللی DOR بلافاصله پس از تولید و ارائه معتبر میباشد.